Natuurgeneeskundige Praktijk voor Gezondheid en Welzijn
vlinder

Natuurgeneeskunde

Inleiding natuurgeneeskunde

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte of klachten. Gezondheid is het evenwicht op zowel lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Je kunt het herkennen aan vitaliteit, veerkracht en belastbaarheid van het hele organisme.

Verstoring van dit evenwicht kan optreden door verkeerde leefstijl, stress, erfelijke aanleg, traumatische ervaringen, toxische belasting enz. Ziek zijn is dan ook niet normaal. Ieder levend wezen beschikt van nature over een zelfgenezend vermogen. Een natuurgeneeskundig therapeut probeert dit evenwicht te herstellen door gebruik te maken van therapieën die het zelfgenezend vermogen van de mens activeren.

Het doel van de therapie is de mens in zijn totaliteit te helpen en niet alleen zijn ziekte of klachten te bestrijden. Vanuit deze holistische benadering kijkt de therapeut zowel naar de lichamelijke alsook de geestelijke, emotionele en sociale aspecten.

Bij welke klachten

In mijn jarenlange ervaring heb ik goede resultaten behaald bij het behandelen van diverse klachten. Ook voor (Long-)Covid gerelateerde vragen en klachten kunt u bij mij terecht voor advies en behandeling. Voor een meer uitgebreide uitleg hierover klik hier.

Ook zonder klachten kunt u een afspraak maken voor een adviesgesprek, voedingsadvies, gezondheidsanalyse, massage of advies m.b.t. gezond ouderschap. Hierdoor kunt u preventief aan uw gezondheid (en die van uw kindje) werken.

Therapievormen

In mijn praktijk pas ik onderstaande therapievormen toe. Meestal gebruik ik een combinatie van therapievormen, omdat deze elkaar aanvullen/versterken.

Bioresonantie : door middel van een biotensor kunnen storingen en onbalans in het lichaam opgespoord en tevens behandeld worden. Lees meer...

Bemertherapie is een fysische vasculaire therapie. Lees meer...

Diverse massagetechnieken zoals diepte-, ontspanningsmassage en lymfedrainage. Lees meer...

Schröpftechniek is een meestal plaatselijke behandeling bij plaatselijke pijnklachten. Lees meer...

Dorntherapie is een zachte bekken- en wervelcorrectie, meestal in combinatie met een Breussmassage. Lees meer...

Oorkaarstherapie wordt o.a. ingezet bij keel-, neus-, en oorklachten. Lees meer...

Afhankelijk van de klacht kan één of meerdere van deze therapievormen ondersteund worden met onderstaande natuurlijke middelen :

Voedings- en dieetadvies : gezonde voeding - advies op maat, zonodig aangevuld met orthomoleculaire voedingssupplementen. Lees meer...

Reinigings- en/of ontzuringsadvies : advies op maat, waardoor het lichaam kan worden gereinigd van toxische en belastende stoffen. Lees meer...

Bachbloesems hebben een positieve werking op gemoedsstemmingen en emoties. Lees meer...

Schüssler-celzouten : aanvulling van essentiële celzouten. Lees meer...

Kruidenmiddelen waaronder kruidenthee, tincturen, capsules, tabletten en oliën. Lees meer...

Complexe en enkelvoudige homeopathie bij veel voorkomende kwalen. Lees meer...

Spagyrische middelen : werken op het spirituele, geestelijke en stoffelijke niveau. Lees meer...