Natuurgeneeskundige Praktijk voor Gezondheid en Welzijn
vlinder

Voeding en dieet

In deze tijd worden we steeds vaker geconfronteerd met de gevolgen van de moderne voeding en leefstijl voor onze gezondheid, zoals overgewicht en diabetes op steeds jongere leeftijd.

Op latere leeftijd krijgen we dientengevolge ook andere klachten, zoals gewrichtsklachten, doorbloedingproblemen, hart- en vaatziekten enz.

Veel mensen hebben van huis uit niet geleerd wat een gezonde voeding is en hoe die bereid moet worden. In veel gevallen hebben we te maken met een overvloed aan bepaalde voedingsstoffen (veelal vetten en suikers). Ook komt het steeds meer voor dat we bepaalde stoffen niet kunnen verdragen (bijvoorbeeld gluten, lactose).

voeding en dieet

Anderzijds dreigen er tekorten, vooral wat mineralen, vitamines en sporenelementen betreft. Deze hebben een belangrijke functie bij alle stofwisselingsprocessen in ons lichaam.

Het samenstellen van een gezond voedingspatroon vraagt maatwerk en door middel van een biotensor kunnen individuele tekorten opgespoord worden. Indien nodig worden orthomoleculaire supplementen geadviseerd. Dit zijn onder andere hoog gedoseerde vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren, alsook darmondersteunende preparaten, de zogenaamde pre- en probiotica.

De laatste jaren blijkt steeds duidelijker dat een goede darmwerking van wezenlijk belang is voor een goede gezondheid. Een gezonde voeding is bij uitstek dé manier om preventief met de eigen gezondheid bezig te zijn, dus nog voordat zich lichamelijke en geestelijke klachten aandienen.

Terug naar Natuurgeneeskunde