Natuurgeneeskundige Praktijk voor Gezondheid en Welzijn
vlinder

Diverse massagetechnieken

Dieptemassage (dermasegmentale reflexologie) is een speciale massagetechniek van spieren, pezen en bindweefsel. Ons lichaam reageert met spanningen op de dagelijkse gebeurtenissen. Pas als er pijnklachten optreden beseft men dat men "te ver" gegaan is. Door deze speciale massagetechniek worden spanningen losgemaakt en de bloedtoevoer geactiveerd. Hierdoor worden de cellen beter van zuurstof en voedingsstoffen voorzien en gifstoffen kunnen zodoende beter worden afgevoerd. Het is een intensieve behandeling bij veel klachten van spier- , pees- en bindweefsel, alsook gewrichtsklachten. Door de segmentale opbouw van ons lichaam heeft deze behandelmethode eveneens een stimulerende werking op de diverse organen en orgaanstelsels.

massage

Ontspanningsmassage wordt veelal toegepast bij stress-gerelateerde klachten, nervositeit, vermoeidheid en slaapproblemen. Deze massage kan ook goed preventief toegepast worden of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen.

De Breussmassage vormt een afsluitende massage na een dornbehandeling en bevordert de regeneratie van de wervelkolom.

Lymfedrainage (manuele lymfedrainage) is een zachte massagevorm, die wordt toegepast ter ondersteuning en activering van het lymfestelsel. Ik gebruik de lymfedrainage van het hoofd- en halsgebied veelal in combinatie met een oorkaarsbehandeling. Hierdoor kunnen de afvalstoffen beter uit het lichaam verwijderd worden.

Terug naar Natuurgeneeskunde