Natuurgeneeskundige Praktijk voor Gezondheid en Welzijn
vlinder

Schüssler-celzouten

Ruim 100 jaar geleden ontdekte Dr. W. Schüssler (biochemicus en arts) in de as van gecremeerde personen de 12 celzouten. Uit de ziektegeschiedenis van deze personen kon hij verband leggen tussen bepaalde tekorten die hij in de as ontdekte.

Deze therapie gaat ervan uit dat als de 12 celzouten in een juiste verhouding in het lichaam aanwezig zijn, dit optimaal is voor de gezondheid van de mens. Bij een tekort van een bepaald zout functioneert de stofwisseling niet goed, wat op den duur aanleiding geeft tot klachten.

Schüssler celzouten

Door verstoorde processen kan het lichaam dus celzouten verliezen, hetgeen dan aangevuld moet worden. Het ontbrekende celzout wordt als pastille ingenomen en door het mondslijmvlies opgenomen, door het te laten smelten in de mond. Het komt zo direct in de bloedbaan en in de cellen van het hele lichaam terecht. Hierdoor worden de cellen weer opgebouwd, zodat ze optimaal kunnen functioneren en de algemene conditie en vitaliteit versterkt wordt.

Deze therapie is risicovrij en kan naast andere therapieën en middelen worden ingezet. Door middel van een biotensor kan uitgetest worden welke aanvullingen nodig zijn.

Terug naar Natuurgeneeskunde